Shqiptarët nuk kursejnë dot, mbi 60 për qind e qytetarëve nuk mund të heqin para’ mënjanë

Publikuar më: 9/5/2022, ora 16:54

Shqiptarët nuk kursejnë dot, mbi 60 për qind e qytetarëve nuk mund të heqin para’ mënjanë

Publikuar më: 9/5/2022, ora 16:54

Shqiptarët nuk kursejnë dot. Një vrojtim i Bankës së Shqipërisë tregon se 62 për qind e qytetarëve e kanë të pamundur të heqin ca para’ mënjanë në fund të muajit. Paga është arsyeja kryesore, por jo e vetmja që pamundëson kursimin. Po si përkthehet kjo në afatgjatë për ekonominë individuale dhe atë të vendit?

Shqiptarët nuk kursejnë dot, mbi 60 për qind e qytetarëve nuk mund të heqin para’ mënjanë

Publikuar më: 9/5/2022, ora 16:54

Shqiptarët nuk kursejnë dot. Një vrojtim i Bankës së Shqipërisë tregon se 62 për qind e qytetarëve e kanë të pamundur të heqin ca para’ mënjanë në fund të muajit. Paga është arsyeja kryesore, por jo e vetmja që pamundëson kursimin. Po si përkthehet kjo në afatgjatë për ekonominë individuale dhe atë të vendit?