Shtohen kreditë, Shoqata e Mikrofinancës: E pritshme, por Shqipëria e ndjen 6 muaj më vonë efektin e krizave

Publikuar më: 20/5/2022, ora 20:43

Shtohen kreditë, Shoqata e Mikrofinancës: E pritshme, por Shqipëria e ndjen 6 muaj më vonë efektin e krizave

Publikuar më: 20/5/2022, ora 20:43

Pas vitit post-pandemik, duket që në 2021 dhe këto muajt e parë të 2022 kërkesa për kredi shtuar edhe në vendin tonë. Sipas Arlinda Mujës, kryetare e shoqatës se Mikrofinancës, është dyfishuar. “Ishte e pritshme që të ndodhte, duheshin rifinancuar bizneset dhe individët që kishin pësuar humbje në këtë periudhë”. Muja, e intervistuar në ”Business News”, shton se pasojat e këtyre krizave vijnë në përgjithësi me vonesë.

Shtohen kreditë, Shoqata e Mikrofinancës: E pritshme, por Shqipëria e ndjen 6 muaj më vonë efektin e krizave

Publikuar më: 20/5/2022, ora 20:43

Pas vitit post-pandemik, duket që në 2021 dhe këto muajt e parë të 2022 kërkesa për kredi shtuar edhe në vendin tonë. Sipas Arlinda Mujës, kryetare e shoqatës se Mikrofinancës, është dyfishuar. “Ishte e pritshme që të ndodhte, duheshin rifinancuar bizneset dhe individët që kishin pësuar humbje në këtë periudhë”. Muja, e intervistuar në ”Business News”, shton se pasojat e këtyre krizave vijnë në përgjithësi me vonesë.