Shtrenjtohet edhe drejtësia, harta e re gjyqësore kritikohet edhe nga hartuesit e reformës në drejtësi

Publikuar më: 14/7/2022, ora 10:36

Shtrenjtohet edhe drejtësia, harta e re gjyqësore kritikohet edhe nga hartuesit e reformës në drejtësi

Publikuar më: 14/7/2022, ora 10:36

Harta e re gjyqësore ka ngritur sërish debate mes opozitës dhe mazhorancës në sallat e Kuvendit. Në seancën dëgjimore të zhvilluar në komisionin e ligjeve, me drejtuesit e institucioneve të drejtësisë opozita akuzoi KLGJ-në se ka certifikuar vullnetin e mazhorancës, ndërsa dhoma kombëtare e avokatisë e konsideroi së harta e re gjyqësore nuk është aspak në shërbim të qytetarëve. Në shtatë ore mbledhje nuk munguan edhe zërat kritikë nga vetë socialistët, me ish-ministrin e drejtësisë Fatmir Xhafaj, që kërkoi një zgjidhje alternative, ku aksesi i qytetarëve në drejtësi të jetë primar.

Shtrenjtohet edhe drejtësia, harta e re gjyqësore kritikohet edhe nga hartuesit e reformës në drejtësi

Publikuar më: 14/7/2022, ora 10:36

Harta e re gjyqësore ka ngritur sërish debate mes opozitës dhe mazhorancës në sallat e Kuvendit. Në seancën dëgjimore të zhvilluar në komisionin e ligjeve, me drejtuesit e institucioneve të drejtësisë opozita akuzoi KLGJ-në se ka certifikuar vullnetin e mazhorancës, ndërsa dhoma kombëtare e avokatisë e konsideroi së harta e re gjyqësore nuk është aspak në shërbim të qytetarëve. Në shtatë ore mbledhje nuk munguan edhe zërat kritikë nga vetë socialistët, me ish-ministrin e drejtësisë Fatmir Xhafaj, që kërkoi një zgjidhje alternative, ku aksesi i qytetarëve në drejtësi të jetë primar.