Si do të funksionojë regjistri i dhunuesve seksualë?

Publikuar më: 11/11/2021, ora 10:31

Si do të funksionojë regjistri i dhunuesve seksualë?

Publikuar më: 11/11/2021, ora 10:31

Rastet e fundit të dhunës seksuale në vend, kryesisht ndaj të miturve, kanë vënë në alarm jo vetëm prindërit dhe shoqërinë civile, por edhe institucionet. Shoqëria civile ka dorëzuar pranë kuvendit firmat e nevojshme për shqyrtimin dhe miratimin e Regjistrit Kombëtar për Dhunuesit Seksualë. Iris Luarasi, nga “Linja e këshillit për gra dhe vajza” shpjegon çfarë do të sjellë ky regjistër dhe si do të përfitojë shoqëria prej tij?

Si do të funksionojë regjistri i dhunuesve seksualë?

Publikuar më: 11/11/2021, ora 10:31

Rastet e fundit të dhunës seksuale në vend, kryesisht ndaj të miturve, kanë vënë në alarm jo vetëm prindërit dhe shoqërinë civile, por edhe institucionet. Shoqëria civile ka dorëzuar pranë kuvendit firmat e nevojshme për shqyrtimin dhe miratimin e Regjistrit Kombëtar për Dhunuesit Seksualë. Iris Luarasi, nga “Linja e këshillit për gra dhe vajza” shpjegon çfarë do të sjellë ky regjistër dhe si do të përfitojë shoqëria prej tij?