Si i shpenzojnë paratë universitetet? Miliona lekë për ngrohje e mobilim, “thërrmija” për kërkimin shkencor

Publikuar më: 26/10/2021, ora 16:43

Si i shpenzojnë paratë universitetet? Miliona lekë për ngrohje e mobilim, “thërrmija” për kërkimin shkencor

Publikuar më: 26/10/2021, ora 16:43

Ndonëse në pandemi dhe me mësim online, universitet në vend nuk i kursyen shpenzimet, madje as ato të luksit. Nga një analizë e kryer nga “Qëndresa Qytetare” shpenzimet e gjashtë universiteteve në vitin akademik 2020-2021 arritën në mbi 4 milionë euro, para këto që vijnë nga tarifat e studentëve dhe buxheti i shtetit.

Si i shpenzojnë paratë universitetet? Miliona lekë për ngrohje e mobilim, “thërrmija” për kërkimin shkencor

Publikuar më: 26/10/2021, ora 16:43

Ndonëse në pandemi dhe me mësim online, universitet në vend nuk i kursyen shpenzimet, madje as ato të luksit. Nga një analizë e kryer nga “Qëndresa Qytetare” shpenzimet e gjashtë universiteteve në vitin akademik 2020-2021 arritën në mbi 4 milionë euro, para këto që vijnë nga tarifat e studentëve dhe buxheti i shtetit.