Si mund t’i mbajë Shqipëria të rinjtë e saj në vend?

Publikuar më: 12/7/2022, ora 09:01

Si mund t’i mbajë Shqipëria të rinjtë e saj në vend?

Publikuar më: 12/7/2022, ora 09:01

Largimi i të rinjve nga Shqipëria është kthyer në një problem akut social dhe ekonomik për vendin tonë. Shumë prej tyre e projektojnë veten tjetërkund, duke lënë pas një boshllëk i cili ndihet. Por cilat janë arsyet që i bëjnë ata të largohen dhe çfarë po bën shteti shqiptar për ta frenuar këtë ikje? Elona Gjerbea nga Qendra për Popullsinë dhe Zhvillim ishte e ftuar në Dita Jonë për të folur për këtë problematikë.

Si mund t’i mbajë Shqipëria të rinjtë e saj në vend?

Publikuar më: 12/7/2022, ora 09:01

Largimi i të rinjve nga Shqipëria është kthyer në një problem akut social dhe ekonomik për vendin tonë. Shumë prej tyre e projektojnë veten tjetërkund, duke lënë pas një boshllëk i cili ndihet. Por cilat janë arsyet që i bëjnë ata të largohen dhe çfarë po bën shteti shqiptar për ta frenuar këtë ikje? Elona Gjerbea nga Qendra për Popullsinë dhe Zhvillim ishte e ftuar në Dita Jonë për të folur për këtë problematikë.