Si po menaxhohet situata pas tërmetit? – A2

Si po menaxhohet situata pas tërmetit?

Komisioni Parlamentar i Ekonomisë ka miratuar sot një akt normativ për përballimin e pasojave të fatkeqësisë natyrore. Bëhet fjalë për situatën post-tërmet të 26 nëntorit. Në draftin që Ministria e Financave ka sjellë në Kuvend, autorizohet Këshilli i Ministrave si autoriteti që përcakton politikat për përballimin e këtyre pasojave dhe që miraton propozimet e Komisionit Shtetëror për Rindërtimin. Gjithashtu, akti normativ përcakton kategoritë që kanë përparësi në përfitimin nga programi i rindërtimit: si familjet që kanë humbur familjarë nga fatkeqësia natyrore, familjet një prindërore, familjet që kanë në përbërje persona me aftësi të kufizuar, të moshuarit, familjet në skemën e ndihmës ekonomike dhe familjet e të rënëve në krye të detyrës.
I ftuar: Ermal Telha, ekspert për ekonominë.