Si shpëtoi Dajti nga burgimi i përjetshëm? – A2

Si shpëtoi Dajti nga burgimi i përjetshëm?

Vendimi për të pranuar gjykimin e shkurtuar për Dritan Dajtin pak ditë më parë u shoqërua me debate dhe akuza të forta ndaj gjykatësve të apelit të krimeve të rënda. Vendimi e shpëtoi vrasësin e 4 policëve nga burgimi i përjetshëm, por si e arsyetoi Gjykata e Shkallës së Pare, refuzimin për gjykim të shkurtuar?

Në vendimin e 9 viteve më parë, që ka siguruar A2 CNN, shprehet qartë se kërkesa e të pandehurit është bërë në seancën e datës 4 qershor të vitit 2010, pra 8 ditë më vonë se parashtrimi i akuzës. Dajti kërkoi gjatë gjykimit ndaj tij, pafajësi për 2 episode, duke mos pranuar kurrë faktin e vrasjes së efektivëve të policisë.

Shkarkoni aplikacionin e A2