Skema e pensioneve po dështon, Sulka: Nuk e kemi marrë seriozisht, reforma të tilla duhen bërë me konsensus

Publikuar më: 17/11/2021, ora 21:11

Skema e pensioneve po dështon, Sulka: Nuk e kemi marrë seriozisht, reforma të tilla duhen bërë me konsensus

Publikuar më: 17/11/2021, ora 21:11

Sipas ekspertit Kastriot Sulka, drejtor i Institutit për Studime ekonomike dhe sociale, i ftuar në A2 Business, “asnjëherë nuk e kemi marrë seriozisht, e dinim që do të ndodhte, në 2014 kemi bërë një të ashtuquajtur reformë por në fakt ishte një ndryshim ligjesh, është shtyrë mosha e daljes në pension, kontributet etj, në një farë mënyre është shtyrë problemi me 6 muaj, por pa zgjidhur problemin”.

Skema e pensioneve po dështon, Sulka: Nuk e kemi marrë seriozisht, reforma të tilla duhen bërë me konsensus

Publikuar më: 17/11/2021, ora 21:11

Sipas ekspertit Kastriot Sulka, drejtor i Institutit për Studime ekonomike dhe sociale, i ftuar në A2 Business, “asnjëherë nuk e kemi marrë seriozisht, e dinim që do të ndodhte, në 2014 kemi bërë një të ashtuquajtur reformë por në fakt ishte një ndryshim ligjesh, është shtyrë mosha e daljes në pension, kontributet etj, në një farë mënyre është shtyrë problemi me 6 muaj, por pa zgjidhur problemin”.