Skenarët për Valdrinin, PS kërkon ta largojë pa mbajtur Voltanën në zyrë – A2

Skenarët për Valdrinin, PS kërkon ta largojë pa mbajtur Voltanën në zyrë

Socialistët po shqyrtojnë opsionet për të nxjerrë nga skena Valdrin Pjetrin, pa rrezikuar që t’i zgjasin mandatin Voltana Ademit në krye të Shkodrës. Një nga variantet që po shqyrtohet në PS është që Pjetri të mos e bëjë betimin më 21 gusht, ditën kur pritet të konstituohet Këshilli i ri Bashkiak, duke refuzuar kështu nisjen e mandatit. Kjo do të mbante në detyrë Voltana Ademin, pasi neni 60, pika 4 e ligjit për qeverisjen vendore thekson: “Ushtrimi i mandatit të kryetarit të bashkisë fillon në çastin kur bën betimin dhe përfundon kur bën betimin kryetari pasardhës”.