“Smartfonët” dëmtojnë trurin, në Korenë e Jugut ngrenë kampe kundër varësisë

Ishte ora 4 e mëngjesit kur Yoo Chae-rin kuptoi se po merrej me telefonin prej 13 orësh. Ishte pikërisht atëherë kur 16-vjeçarja kuptoi se kishte nevojë për ndihmë dhe u regjistrua në një kamp veror, kushtuar varësisë nga smartfonët. Ai është një prej 16 kampeve të sponzorizuara nga qeveria rreth Koresë së Jugut. Këto vajza kalojnë 12 ditë pa qasje ndaj celularëve.