“Sot në Kosovë bëjmë tregti me këdo përveç Shqipërisë. Është krijuar një mosbesim”

Publikuar më: 1/12/2021, ora 22:33

“Sot në Kosovë bëjmë tregti me këdo përveç Shqipërisë. Është krijuar një mosbesim”

Publikuar më: 1/12/2021, ora 22:33

Safet Gërxhaliu, ekspert i marrëdhënieve tregtare Shqipëri Kosovë, mendon se analiza për shkaqet e performancës së dobët të shkëmbimeve tregtare “nuk duhen të flitet me emocione dhe patriotizëm, por me kalkulim edhe interes”. Por ai flet edhe për diçka më të thellë, jo thjeshtësisht ekonomike, një mosbesim reciprok mes dy vendeve.

“Sot në Kosovë bëjmë tregti me këdo përveç Shqipërisë. Është krijuar një mosbesim”

Publikuar më: 1/12/2021, ora 22:33

Safet Gërxhaliu, ekspert i marrëdhënieve tregtare Shqipëri Kosovë, mendon se analiza për shkaqet e performancës së dobët të shkëmbimeve tregtare “nuk duhen të flitet me emocione dhe patriotizëm, por me kalkulim edhe interes”. Por ai flet edhe për diçka më të thellë, jo thjeshtësisht ekonomike, një mosbesim reciprok mes dy vendeve.