Speciale A2/ Lezha, më shumë det se brigje

Rritja e nivelit të detit është vrojtuar edhe në brigjet shqiptare, ku përparimi i ujit drejt tokës është mjaft i dukshëm në disa zona të vijës bregdetare. Kjo mësymje e detit drejt tokës është ndihmuar së fundmi nga shtimi i stuhive të natyrës tropikale të cilat kanë zgjeruar erozionin në mbi 30% të vijës bregdetare, proces i cili po shpejtohet nga dëmtimi i barrierave natyrale mbrojtëse dhe urbanizimi i shfrenuar përgjatë vijës bregdetare.