SPECIALE A2/ Paradokset e klimës

Temperatura mesatare vjetore në territorin shqiptar është rritur, por kjo rritje nuk reflektohet në mënyrë homogjene. Ngrohja më e madhe vrojtohet në orët e mëngjesit dhe në zonat më të ftohta historikisht në vend. Paradoksi nuk mbaron këtu. Janë pakësuar ditët me reshje, por kjo nuk është reflektuar ende në sasinë e reshjeve vjetore sepse mjaftojnë 2-3 ditë me reshje intensive për të plotësuar kuotën e reshjeve mujore apo deri edhe stinore.