SPECIALE A2/ Ratko Mlladiç, “Kasapi i Bosnjes”

Ratko Mlladiç, i njohur ndryshe edhe si “Kasapi i Bosnjes”, është ish-komandanti i ushtrisë serbo-boshnjake i dënuar për krime lufte gjatë luftës jugosllave. Sot 77-vjeçar, Mlladiç u dënua për krime lufte dhe gjenocid në nëntor të vitit 2017 dhe vendimi për të ishte burg përjetë për rolin e tij në spastrimin etnik të myslimanëve boshnjakë dhe kroatëve.