SPECIALE/ Në gjurmët e Edward Lear

Piktori Edward Lear mbërriti në Shqipëri në vitin 1848 dhe vizatoi disa skica që ekspozohen sot në muzeun historik kombëtar. Bashkë me këto vepra, në gjurmët e Lear në muze, ekspozohen edhe 60 peizazh të Shqipërisë së sotme, si pjesë e një rrugëtimi artistik.