Studimi i krimeve të komunizmit, PS e ndan me ligj: Periudha e luftës nuk preket

Mazhoranca ia vendosi me ligj “kufirin te thana” Institutit të Studimeve për Krimet dhe Pasojat Komunizmit, duke sanksionuar të paprekshme periudhën e Luftës Nacional-Çlirimtare.

Demokrati Murrizi ngacmoi kolegët, duke propozuar që të mos lejohen në administratë dhe politikë ata që kanë qenë spiunë e oficerë të ish-sigurimit, anëtarë të PKSH-së dhe funksionarë të ish-sistemit komunist.