Studimi i rëndësishëm, thuajse gjysma e vdekjeve nga kanceri mund të parandalohen

Publikuar më: 20/8/2022, ora 18:21

Studimi i rëndësishëm, thuajse gjysma e vdekjeve nga kanceri mund të parandalohen

Publikuar më: 20/8/2022, ora 18:21

Një studim mjaft i rëndësishëm mund të ndryshojë mënyrën se si të parandalojmë dhe trajtojmë kancerin. Sipas revistës mjekësore The Lancet, gati gjysma, 44 për qind, e të gjitha vdekjeve nga kanceri në vitin 2019 ishin për shkak të faktorëve të rrezikut të parandalueshëm. Ky zbulim mahniti dhe shokoi ata që trajtojnë pacientët me kancer çdo ditë.

Studimi i rëndësishëm, thuajse gjysma e vdekjeve nga kanceri mund të parandalohen

Publikuar më: 20/8/2022, ora 18:21

Një studim mjaft i rëndësishëm mund të ndryshojë mënyrën se si të parandalojmë dhe trajtojmë kancerin. Sipas revistës mjekësore The Lancet, gati gjysma, 44 për qind, e të gjitha vdekjeve nga kanceri në vitin 2019 ishin për shkak të faktorëve të rrezikut të parandalueshëm. Ky zbulim mahniti dhe shokoi ata që trajtojnë pacientët me kancer çdo ditë.