Suksesi i konferencës së donatorëve, një vit e gjysmë më pas po ndërtojmë me fondet tona

Përditësuar më: 26/11/2021, ora 14:10

Suksesi i konferencës së donatorëve, një vit e gjysmë më pas po ndërtojmë me fondet tona

Përditësuar më: 26/11/2021, ora 14:10

E quajti një magji, rezultatin e Konferencës së Donatorëve, por në fund, zgjodhi një tjetër drejtim. Shqipëria e sapodalë nga rrënojat e tërmetit, kishte arritur të mblidhte 1,1 miliardë euro zotime në formën e kredive dhe granteve, nga shtete dhe organizata dashamirëse me nevojat e vendit për t’u ringritur. Sot, përthithja e këtyre fondeve llogaritet në rreth 300 milionë euro, apo 32% e totalit të premtuar. Në terren, krahas punës individuale që po bën Bashkimi Europian, Turqia, apo partnerë të tjerë, të angazhuara janë 48 miliardë lekë të buxhetit të shtetit të shpenzuara në vitin 2020 dhe të planifikuara për këtë vit dhe atë pasardhës.

Suksesi i konferencës së donatorëve, një vit e gjysmë më pas po ndërtojmë me fondet tona

Përditësuar më: 26/11/2021, ora 14:10

E quajti një magji, rezultatin e Konferencës së Donatorëve, por në fund, zgjodhi një tjetër drejtim. Shqipëria e sapodalë nga rrënojat e tërmetit, kishte arritur të mblidhte 1,1 miliardë euro zotime në formën e kredive dhe granteve, nga shtete dhe organizata dashamirëse me nevojat e vendit për t’u ringritur. Sot, përthithja e këtyre fondeve llogaritet në rreth 300 milionë euro, apo 32% e totalit të premtuar. Në terren, krahas punës individuale që po bën Bashkimi Europian, Turqia, apo partnerë të tjerë, të angazhuara janë 48 miliardë lekë të buxhetit të shtetit të shpenzuara në vitin 2020 dhe të planifikuara për këtë vit dhe atë pasardhës.