Sulmet e fundit, Kosova themelon agjencinë për sigurinë kibernetike

Publikuar më: 14/9/2022, ora 16:48

Sulmet e fundit, Kosova themelon agjencinë për sigurinë kibernetike

Publikuar më: 14/9/2022, ora 16:48

Qeveria e Kosovës zhvilloi një mbledhje me shumë vendime. Kryeministri Albin Kurti i mori me radhë të gjitha problematikat kryesore me të cilat përballet vendi, duke nisur nga sulmet e fundit kibernetike dhe miratuar një projektligj për luftimin e tyre me anë të një agjencie të re që do të krijohet. “Detyrë me rëndësi e Agjencisë do të jetë reagimi ndaj kërcënimeve dhe incidenteve në hapësirën kibernetike të Kosovës”, tha Kurti.

Sulmet e fundit, Kosova themelon agjencinë për sigurinë kibernetike

Publikuar më: 14/9/2022, ora 16:48

Qeveria e Kosovës zhvilloi një mbledhje me shumë vendime. Kryeministri Albin Kurti i mori me radhë të gjitha problematikat kryesore me të cilat përballet vendi, duke nisur nga sulmet e fundit kibernetike dhe miratuar një projektligj për luftimin e tyre me anë të një agjencie të re që do të krijohet. “Detyrë me rëndësi e Agjencisë do të jetë reagimi ndaj kërcënimeve dhe incidenteve në hapësirën kibernetike të Kosovës”, tha Kurti.