Suthia e rërës “skuq” edhe më shumë perëndimin amerikan

Një sasi tepër e madhe pluhuri dhe rëra ka “udhëtuar” thuajse gjatë gjithë javës nga Afrika drejt Amerikës së Veriut dhe asaj Qendrore. Në brigjet amerikane, pluhuri nga Shkretëtira e Saharasë mbërriti të premten, duke u përqendruar në Gjirin e Meksikës dhe në jug të vendit. Ky fenoment ndodh çdo tri ditë thuajse gjatë gjithë periudhës së verës, me kulmin në qershor e deri në mes të gushtit, sipas Administratës Kombëtare të Oqeaneve dhe Atmosferës.