Tajvani, Kina paralajmëron Amerikën që “të mos luajë me zjarrin”

Publikuar më: 29/7/2022, ora 11:09

Tajvani, Kina paralajmëron Amerikën që “të mos luajë me zjarrin”

Publikuar më: 29/7/2022, ora 11:09

Ishte një telefonatë serioze që zgjati mbi dy orë. Gjatë bisedës nuk munguan dhe momentet e tensionit, me liderët e dy superfuqive globale që shkëmbyen paralajmërime për çështjen e Tajvanit. Presidenti amerikan, Joe Biden, i tha homologut kinez, Xi Jinping, se kundërshton me forcë çdo lëvizje të njëanshme për të ndryshuar statusin e ishullit. Por politikat e Shteteve të Bashkuara për Tajvanin nuk kanë ndryshuar, konfirmon Shtëpia e Bardhë.

Tajvani, Kina paralajmëron Amerikën që “të mos luajë me zjarrin”

Publikuar më: 29/7/2022, ora 11:09

Ishte një telefonatë serioze që zgjati mbi dy orë. Gjatë bisedës nuk munguan dhe momentet e tensionit, me liderët e dy superfuqive globale që shkëmbyen paralajmërime për çështjen e Tajvanit. Presidenti amerikan, Joe Biden, i tha homologut kinez, Xi Jinping, se kundërshton me forcë çdo lëvizje të njëanshme për të ndryshuar statusin e ishullit. Por politikat e Shteteve të Bashkuara për Tajvanin nuk kanë ndryshuar, konfirmon Shtëpia e Bardhë.