Taksa për pagat, eksperti: Personat që marrin nën 200 mijë lekë nuk janë shtresë e mesme

Publikuar më: 22/6/2022, ora 22:49

Taksa për pagat, eksperti: Personat që marrin nën 200 mijë lekë nuk janë shtresë e mesme

Publikuar më: 22/6/2022, ora 22:49

Për ekspertin e ekonomisë Enea Janko rritja e fashës për pagat e patatueshme deri në 50 mijë lekë në këto kohë krizash është e pandjeshme për familjet shqiptare. Janko deklaron se edhe persona që marrin deri në 200 mijë lekë nuk mund të konsiderohen shtresë e mesme dhe propozon ulje të taksës deri në 5% dhe për ta, gjë që sipas tij do të çonte në rritje të konsumit dhe rrjedhimisht të të ardhurave në buxhet.

Taksa për pagat, eksperti: Personat që marrin nën 200 mijë lekë nuk janë shtresë e mesme

Publikuar më: 22/6/2022, ora 22:49

Për ekspertin e ekonomisë Enea Janko rritja e fashës për pagat e patatueshme deri në 50 mijë lekë në këto kohë krizash është e pandjeshme për familjet shqiptare. Janko deklaron se edhe persona që marrin deri në 200 mijë lekë nuk mund të konsiderohen shtresë e mesme dhe propozon ulje të taksës deri në 5% dhe për ta, gjë që sipas tij do të çonte në rritje të konsumit dhe rrjedhimisht të të ardhurave në buxhet.