“Të flasim si diplomatë e të punojmë si patriotë”, Kurti: Ndryshimi i simboleve kombëtare në Kosovë ka shkaktuar traumë

Përditësuar më: 26/11/2021, ora 11:01

“Të flasim si diplomatë e të punojmë si patriotë”, Kurti: Ndryshimi i simboleve kombëtare në Kosovë ka shkaktuar traumë

Përditësuar më: 26/11/2021, ora 11:01

“Të thuash që jemi të lumtur se jemi komb i ndarë, është marrëzi. Të thuash që kemi dy shtete dhe jemi më të fortë do të ishte shkurtpamësi. Të thuash që do të bashkohemi, të quajnë nacionalist. Të thuash që do bashkohemi në BE të quajnë diplomat. Të flasim si diplomatë e të punojmë si patriotë”. Kështu u shpreh kryeministri i Kosovës Albin Kurti në mbledhjen e përbashkët të dy qeverive në Elbasan, por e para për të në këtë post. Në fjalën e tij ai tha se shqiptarët në Kosovë të mësuar me flamurin kombëtar shqiptar kanë pësuar tronditje për shkak të zëvendësimit të simboleve kombëtare.

“Të flasim si diplomatë e të punojmë si patriotë”, Kurti: Ndryshimi i simboleve kombëtare në Kosovë ka shkaktuar traumë

Përditësuar më: 26/11/2021, ora 11:01

“Të thuash që jemi të lumtur se jemi komb i ndarë, është marrëzi. Të thuash që kemi dy shtete dhe jemi më të fortë do të ishte shkurtpamësi. Të thuash që do të bashkohemi, të quajnë nacionalist. Të thuash që do bashkohemi në BE të quajnë diplomat. Të flasim si diplomatë e të punojmë si patriotë”. Kështu u shpreh kryeministri i Kosovës Albin Kurti në mbledhjen e përbashkët të dy qeverive në Elbasan, por e para për të në këtë post. Në fjalën e tij ai tha se shqiptarët në Kosovë të mësuar me flamurin kombëtar shqiptar kanë pësuar tronditje për shkak të zëvendësimit të simboleve kombëtare.