Të fusësh diellin në “shishe”, bota pranë zotërimit të burimit të pakufishëm të energjisë së pastër

Publikuar më: 30/5/2022, ora 16:13

Të fusësh diellin në “shishe”, bota pranë zotërimit të burimit të pakufishëm të energjisë së pastër

Publikuar më: 30/5/2022, ora 16:13

Mijëra shkencëtarë dhe inxhinierë nga 35 shtete të botës janë pjesë e një projekti që mund të sjellë revolucionin më të madh energjetik, duke krijuar një burim të pashtershëm dhe të pastër pa ndotje apo mbetje. Ata po kopjojnë diellin tonë duke bërë një shkrirje bërthamore, me një nxehtësi 10 herë më të lartë se bërthama e diellit, por fatmirësisht e përmbajnë brenda një reaktori.

Të fusësh diellin në “shishe”, bota pranë zotërimit të burimit të pakufishëm të energjisë së pastër

Publikuar më: 30/5/2022, ora 16:13

Mijëra shkencëtarë dhe inxhinierë nga 35 shtete të botës janë pjesë e një projekti që mund të sjellë revolucionin më të madh energjetik, duke krijuar një burim të pashtershëm dhe të pastër pa ndotje apo mbetje. Ata po kopjojnë diellin tonë duke bërë një shkrirje bërthamore, me një nxehtësi 10 herë më të lartë se bërthama e diellit, por fatmirësisht e përmbajnë brenda një reaktori.