“Të mendohet për tregun global”, eksperti i ekonomisë: Të rinjtë të përgatiten në informatikë

Publikuar më: 25/11/2022, ora 20:29

“Të mendohet për tregun global”, eksperti i ekonomisë: Të rinjtë të përgatiten në informatikë

Publikuar më: 25/11/2022, ora 20:29

Të gjithë ankohen për punë: ata që nuk e kanë, ata që e kanë një vend pune, por dhe ata që punësojnë. Me mijëra të rinj shqiptarë diplomohen çdo vit dhe shumë prej tyre, emigrojnë drejt vendeve të pasura, siç është Gjermania. Ndër ata që qëndrojnë, duket sikur mungojnë aftësitë e duhura për të qenë produktivë e për të bërë karrierë. Pse ky hendek mes arsimit dhe tregut të punës është ende kaq i pranishëm në realitetin shqiptar? Çfarë duhet sot për t’ia dalë mbanë në tregun e punës? Për këtë temë u diskutua këtë të premte në A2 Business.

“Të mendohet për tregun global”, eksperti i ekonomisë: Të rinjtë të përgatiten në informatikë

Publikuar më: 25/11/2022, ora 20:29

Të gjithë ankohen për punë: ata që nuk e kanë, ata që e kanë një vend pune, por dhe ata që punësojnë. Me mijëra të rinj shqiptarë diplomohen çdo vit dhe shumë prej tyre, emigrojnë drejt vendeve të pasura, siç është Gjermania. Ndër ata që qëndrojnë, duket sikur mungojnë aftësitë e duhura për të qenë produktivë e për të bërë karrierë. Pse ky hendek mes arsimit dhe tregut të punës është ende kaq i pranishëm në realitetin shqiptar? Çfarë duhet sot për t’ia dalë mbanë në tregun e punës? Për këtë temë u diskutua këtë të premte në A2 Business.