Tensionet Poloni-Bjellorusi, kryeministri polak: Putin qëndron pas krizës

Publikuar më: 10/11/2021, ora 12:58

Tensionet Poloni-Bjellorusi, kryeministri polak: Putin qëndron pas krizës

Publikuar më: 10/11/2021, ora 12:58

Situata në kufirin mes Polonisë dhe Bjellorusisë vijon të jetë e tensionuar. Autoritetet në Varshavë thonë se gjatë natës ka pasur një sërë përpjekjesh për të kaluar gardhin por 15 mijë trupa janë pozicionuar atje për të penguar hyrjen e emigrantëve. Të paktën 2 mijë njerëz kanë mbetur të bllokuar në kufi, në mesin e një konflikti ku janë përfshirë një sërë aktorësh ndërkombëtarë. BE, NATO dhe SHBA akuzojnë Bjellorusinë për orkestrimin e krizës, ndërsa Polonia fajëson presidentin rus Vladimir Putin.

Tensionet Poloni-Bjellorusi, kryeministri polak: Putin qëndron pas krizës

Publikuar më: 10/11/2021, ora 12:58

Situata në kufirin mes Polonisë dhe Bjellorusisë vijon të jetë e tensionuar. Autoritetet në Varshavë thonë se gjatë natës ka pasur një sërë përpjekjesh për të kaluar gardhin por 15 mijë trupa janë pozicionuar atje për të penguar hyrjen e emigrantëve. Të paktën 2 mijë njerëz kanë mbetur të bllokuar në kufi, në mesin e një konflikti ku janë përfshirë një sërë aktorësh ndërkombëtarë. BE, NATO dhe SHBA akuzojnë Bjellorusinë për orkestrimin e krizës, ndërsa Polonia fajëson presidentin rus Vladimir Putin.