Tërhiqen autoritetet në Iran pas protestave disamujore, shpërbëhet “policia e moralit”

Publikuar më: 5/12/2022, ora 12:19

Tërhiqen autoritetet në Iran pas protestave disamujore, shpërbëhet “policia e moralit”

Publikuar më: 5/12/2022, ora 12:19

Pas muajve protesta, mijëra të arrestuarve dhe qindra viktimave autoritetet ne Iran vendosin të shpërbëjnë të ashtuquajturën policia e moralit, që siguronte zbatimin e kodit të veshjes në republikën islamike. Vendi u mbërthye nga trazirat pas vdekjes së 22-vjeçares Mahsa Amini, teksa ishte ndaluar nga policia e moralit për mosbajtjen e shamisë.

Tërhiqen autoritetet në Iran pas protestave disamujore, shpërbëhet “policia e moralit”

Publikuar më: 5/12/2022, ora 12:19

Pas muajve protesta, mijëra të arrestuarve dhe qindra viktimave autoritetet ne Iran vendosin të shpërbëjnë të ashtuquajturën policia e moralit, që siguronte zbatimin e kodit të veshjes në republikën islamike. Vendi u mbërthye nga trazirat pas vdekjes së 22-vjeçares Mahsa Amini, teksa ishte ndaluar nga policia e moralit për mosbajtjen e shamisë.