Tërmeti më i fortë në 30 vitet e fundit, fatmirësisht pa viktima

Ora 16:03 e së shtunës së datës 21 shtator 2019 do të mbahet mend gjatë nga të gjithë banorët e qytetit të Durrësit dhe më gjerë. Në këtë orë, qyteti bregdetar është goditur nga një tërmet i fuqishëm me magnitudë 5,8 i shkallës Rihter dhe me një intensitet mbi 7,5 ballë, që ka vazhduar për më shumë se 20 sekonda.