Thatësira në Europë, Italia në krizë për ujë, Spanja e Portugalia në “luftë” me zjarret

Publikuar më: 15/7/2022, ora 14:23

Thatësira në Europë, Italia në krizë për ujë, Spanja e Portugalia në “luftë” me zjarret

Publikuar më: 15/7/2022, ora 14:23

Prej javësh, një pjesë e Europës po përballet me temperature rekord, që në shumë vende i kanë tejkaluar 40 gradë celsius, sidomos në jug e perëndimit të kontinentit. Zjarret e thatësira duket se janë shqetësimi kryesor për miliona banorë në Greqi, Itali, Francë, Spanjë, Algjeri, Tunizi e deri në Afrikën e Veriut dhe Lindjen e Mesme. Ekspertët e kanë cilësuar atë që po ndodh, si kriza më e madhe që prej vitit 2017 dhe shumë shpejt mund të shndërrohet në krizën më të keqe në histori.

Thatësira në Europë, Italia në krizë për ujë, Spanja e Portugalia në “luftë” me zjarret

Publikuar më: 15/7/2022, ora 14:23

Prej javësh, një pjesë e Europës po përballet me temperature rekord, që në shumë vende i kanë tejkaluar 40 gradë celsius, sidomos në jug e perëndimit të kontinentit. Zjarret e thatësira duket se janë shqetësimi kryesor për miliona banorë në Greqi, Itali, Francë, Spanjë, Algjeri, Tunizi e deri në Afrikën e Veriut dhe Lindjen e Mesme. Ekspertët e kanë cilësuar atë që po ndodh, si kriza më e madhe që prej vitit 2017 dhe shumë shpejt mund të shndërrohet në krizën më të keqe në histori.