Thatësira, Ukraina dhe ndërtimi, përgjysmohen të korrat e grurit në Kosovë

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:26

Thatësira, Ukraina dhe ndërtimi, përgjysmohen të korrat e grurit në Kosovë

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:26

Impakti i luftës në Ukrainë po ndihet në Kosovë. Shtrenjtimi i fertilizuesve, ndryshimet klimatike dhe ndërtimet kanë pakësuar tokat bujqësore në shtetin e Ballkanit. Të korrat e grurit janë përgjysmuar, krahasuar nga një vit më parë, duke shtuar varësinë e Kosovës ndaj Serbisë.

Thatësira, Ukraina dhe ndërtimi, përgjysmohen të korrat e grurit në Kosovë

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:26

Impakti i luftës në Ukrainë po ndihet në Kosovë. Shtrenjtimi i fertilizuesve, ndryshimet klimatike dhe ndërtimet kanë pakësuar tokat bujqësore në shtetin e Ballkanit. Të korrat e grurit janë përgjysmuar, krahasuar nga një vit më parë, duke shtuar varësinë e Kosovës ndaj Serbisë.