Thellohet kriza demografike, ulen me 17% lindjet në 3 muajt e parë, shtesa natyrore vijon negative

Publikuar më: 25/5/2023, ora 15:50

Thellohet kriza demografike, ulen me 17% lindjet në 3 muajt e parë, shtesa natyrore vijon negative

Publikuar më: 25/5/2023, ora 15:50

Këtë fillim-vit lindën më pak bebe se asnjëherë më parë në së paku 30 vitet e fundit dhe pjesës më të madhe të regjimit komunist. Të dhënat nga Instituti i Statistikave tregojnë se në harkun e muajve janar-mars erdhën në jetë 5 mijë e 164 foshnje nga mbi 6 mijë e 200 në po të njëjtin hark kohor të një viti më parë duke regjistruar kështu një tkurrje me gati 17 për qind.

Thellohet kriza demografike, ulen me 17% lindjet në 3 muajt e parë, shtesa natyrore vijon negative

Publikuar më: 25/5/2023, ora 15:50

Këtë fillim-vit lindën më pak bebe se asnjëherë më parë në së paku 30 vitet e fundit dhe pjesës më të madhe të regjimit komunist. Të dhënat nga Instituti i Statistikave tregojnë se në harkun e muajve janar-mars erdhën në jetë 5 mijë e 164 foshnje nga mbi 6 mijë e 200 në po të njëjtin hark kohor të një viti më parë duke regjistruar kështu një tkurrje me gati 17 për qind.