Thirrja e Papa Françeskut: Vendet e pasura të mos grumbullojnë vaksinat për vete

Papa Françesku iu bëri thirrje vendeve të pasura që të mos grumbullojnë vaksinat kundër Covid-19 vetëm për vete. Sipas atit të shenjtë, një zhvillim i tillë do të ishte shumë i trishtë.

“Pandemia ka ekspozuar gjendjen e vështirë të të varfërve dhe pabarazitë e mëdha që mbretërojnë në botë. Virusi, duke mos bërë përjashtime mes njerëzve, ka gjetur rrugën më shkatërruese, pabarazinë dhe diskriminimin, duke i shtuar ato.