Tkurren eksportet, rënia vjetore 2,6%, ndikojnë euro dhe energjia

Zhvlerësimi i euros dhe rënia e prodhimit të energjisë, nga thatësira kanë goditur eksportet shqiptare, që janë edhe një ndër burimet e rritjes së ekonomisë. Instituti i Statistikave raporton se gjatë 7 muajve të këtij viti, eksportet arritën vlerën e 180 miliardë lekëve, me rënie 2,6% kundrejt të njëjtës periudhë të një viti më parë.