Trafiku i qenieve njerëzore, Ministria e Brendshme plan veprimi, pritet ndryshimi i Kodit Penal

Një raport i Departamentit Amerikan të Shtetit, i publikuar në qershor të vitit të shkuar tregonte se qeveria shqiptare nuk i ka plotësuar standardet e ligjit për mbrojtjen e viktimave të trafikimit. Sipas raportit të DASH qeveria shqiptare ka përndjekur dhe gjykuar më pak raste se më parë, dhe numri i ndërhyrjeve të forcave të rendit ka qenë në nivele të ulëta. Për këtë, Ministria e Brendshme ka nisur konsultimet publike për të hartuar planin kombëtar të veprimit në luftën kundër trafikimit të qënieve njerëzore.