Tragjedia në Fier, Demi: Fatkeqësisht nuk do të jetë e fundit. Dënimi me vdekje nuk është zgjidhja

Publikuar më: 17/11/2021, ora 14:26

Tragjedia në Fier, Demi: Fatkeqësisht nuk do të jetë e fundit. Dënimi me vdekje nuk është zgjidhja

Publikuar më: 17/11/2021, ora 14:26

Ngjarja tepër e rëndë e një ditë më parë në Fier, ku një fëmijë 8-vjeçar u gjet i pajetë në oborrin e banesës së fqinjit të tij ka tronditur të gjithë vendin. Një ngjarje në kufijtë e çnjerëzores, por e përsëritur ndër vite, që ndodhi pikërisht teksa javët e fundit është diskutuar së tepërmi mbi dhunën ndaj të miturve. Autori i dyshuar ka pranuar krimin pas arrestimit. Ai rezulton i dënuar më parë një pengmarrjen e një të miture, një rast që fatmirësisht nuk kishte përfunduar në tragjedi. Por pavarësisht profilit të autorit të dyshuar të ngjarjes, sjelljes së tij në komunitet dhe reagimit të fqinjëve, roli i institucioneve është vendimtar për të shmangur përsëritjen fenomenit.

Tragjedia në Fier, Demi: Fatkeqësisht nuk do të jetë e fundit. Dënimi me vdekje nuk është zgjidhja

Publikuar më: 17/11/2021, ora 14:26

Ngjarja tepër e rëndë e një ditë më parë në Fier, ku një fëmijë 8-vjeçar u gjet i pajetë në oborrin e banesës së fqinjit të tij ka tronditur të gjithë vendin. Një ngjarje në kufijtë e çnjerëzores, por e përsëritur ndër vite, që ndodhi pikërisht teksa javët e fundit është diskutuar së tepërmi mbi dhunën ndaj të miturve. Autori i dyshuar ka pranuar krimin pas arrestimit. Ai rezulton i dënuar më parë një pengmarrjen e një të miture, një rast që fatmirësisht nuk kishte përfunduar në tragjedi. Por pavarësisht profilit të autorit të dyshuar të ngjarjes, sjelljes së tij në komunitet dhe reagimit të fqinjëve, roli i institucioneve është vendimtar për të shmangur përsëritjen fenomenit.