Trajtimi me plazmë, ekspertët në SHBA janë mosbesues

Një panel ekspertësh i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë në SHBA, thonë se mjekët nuk duhet të përdorin plazmën konvaleshnte si trajtim standard për Covid-19 derisa të jenë kryer studime të tjera. Paralajmërimi vjen pak më shumë se një javë pasi Agjencia e Ilaçeve dhe Ushqimeve autorizoi përdorimin e plazmës dhe presidenti e cilësoi këtë si një hap historik. Por Instituti Kombëtar i Shëndetësisë tha në një deklaratë se nuk ka të dhëna mjaftueshëm për përdorimin e plazmës së personave të shëruar si trajtim për koronavirusin.