Tre javë grevë në Kosovë, arsimtarët nuk gjejnë zgjidhe me qeverinë “Kurti”

Publikuar më: 21/9/2022, ora 21:53

Tre javë grevë në Kosovë, arsimtarët nuk gjejnë zgjidhe me qeverinë “Kurti”

Publikuar më: 21/9/2022, ora 21:53

Protestat e arsimtarëve përfshijnë jo vetëm Shqipërinë, por edhe Kosovën. Qindra mijëra nxënës po mbeten jashtë klasave, me arsimtarët që protestojnë prej javësh. Ali Gashi, nënkryetar i protestës sqaron pikat e konfliktit me ekzekutivin, që kanë të bëjnë veçanërisht për miratimin e ligjit të pagave, të pensioneve dhe sigurimeve shoqërore për këtë kategori. Në studio, eksperti i Arsimit Ndriçim Mehmeti komenton procesin.

Tre javë grevë në Kosovë, arsimtarët nuk gjejnë zgjidhe me qeverinë “Kurti”

Publikuar më: 21/9/2022, ora 21:53

Protestat e arsimtarëve përfshijnë jo vetëm Shqipërinë, por edhe Kosovën. Qindra mijëra nxënës po mbeten jashtë klasave, me arsimtarët që protestojnë prej javësh. Ali Gashi, nënkryetar i protestës sqaron pikat e konfliktit me ekzekutivin, që kanë të bëjnë veçanërisht për miratimin e ligjit të pagave, të pensioneve dhe sigurimeve shoqërore për këtë kategori. Në studio, eksperti i Arsimit Ndriçim Mehmeti komenton procesin.