Tregtia me SHBA, eksportet edhe importet në nivelin më të lartë në 5 vitet e fundit

Publikuar më: 2/12/2021, ora 15:46

Tregtia me SHBA, eksportet edhe importet në nivelin më të lartë në 5 vitet e fundit

Publikuar më: 2/12/2021, ora 15:46

Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës po njohin një rritje të ndjeshme të shkëmbimeve tregtare. Referuar të dhënave zyrtare të INSTAT, rezulton se në periudhën janar-tetor 2021, Shqipëria ka eksportuar në SHBA mallra me vlerë rreth 3,7 miliardë lekë, duke njohur një rritje me më shumë se 1 miliard lekë, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. E njëjta gjë ka ndodhur edhe me mallrat e importuar.

Tregtia me SHBA, eksportet edhe importet në nivelin më të lartë në 5 vitet e fundit

Publikuar më: 2/12/2021, ora 15:46

Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës po njohin një rritje të ndjeshme të shkëmbimeve tregtare. Referuar të dhënave zyrtare të INSTAT, rezulton se në periudhën janar-tetor 2021, Shqipëria ka eksportuar në SHBA mallra me vlerë rreth 3,7 miliardë lekë, duke njohur një rritje me më shumë se 1 miliard lekë, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. E njëjta gjë ka ndodhur edhe me mallrat e importuar.