Trump dhe Fauci, kur politika i kundërvihet shkencës

Mjeku më i famshëm i Amerikës, u kthye në imazhin e luftës kundër Covid-19. Mbështes i fortë i argumentit shkencor, i drejtpërdrejtë e i pamanipulueshëm, përpos asaj me armikun e padukshëm po lufton edhe një tjetër betejë; atë më kreun e Shtëpisë së Bardhë. Në shtetin më të prekur nga pandemia e koronavirusit, shkenca dhe politika nuk po gjejnë dot gjuhën e përbashkët, me të parën që kërkon kujdes në rihapjen e ekonomisë dhe administratën Trump që këmbëngul në rindezjen e shpejtë të motorëve të vendit.