Tryeza e parë ndërqeveritare, nisja e një procesi që do të kërkojë mbi një dekadë kohë

Publikuar më: 18/7/2022, ora 17:59

Tryeza e parë ndërqeveritare, nisja e një procesi që do të kërkojë mbi një dekadë kohë

Publikuar më: 18/7/2022, ora 17:59

Konferenca e parë ndërqeveritare mes BE dhe Shqipërisë që do të mbahet të martën është vetëm fillimin e një rruge të gjatë, që do të zgjatë për të paktën një dekadë, e që duhet të përfundojë me integrimin e plotë të vendit në familjen europiane. Eksperti për çështjet e Integrimit Gentian Xhaxhiu shpjegoi për A2 CNN se 19 korriku është thjesht një mesazh politik ndërsa negociatat e nivelit teknik do nisin pas përcaktimit të kuadrit negociues.

Tryeza e parë ndërqeveritare, nisja e një procesi që do të kërkojë mbi një dekadë kohë

Publikuar më: 18/7/2022, ora 17:59

Konferenca e parë ndërqeveritare mes BE dhe Shqipërisë që do të mbahet të martën është vetëm fillimin e një rruge të gjatë, që do të zgjatë për të paktën një dekadë, e që duhet të përfundojë me integrimin e plotë të vendit në familjen europiane. Eksperti për çështjet e Integrimit Gentian Xhaxhiu shpjegoi për A2 CNN se 19 korriku është thjesht një mesazh politik ndërsa negociatat e nivelit teknik do nisin pas përcaktimit të kuadrit negociues.