Turbullohen bursat, 161 miliarderë më pak në Kinë – A2

Turbullohen bursat, 161 miliarderë më pak në Kinë

Turbullirat gjatë kohëve të fundit në bursën e Kinës kanë dhënë një goditje në rangjet e super të pasurve të vendit. Sipas firmës “Hurun Report” e specializuar në përllogaritjen e pasurive, vitin e kaluar në Kinë, përfshirë këtu Tajvanin dhe Hong Kong-un, kishte 161 miliarderë më pak.
Ulja e numrit të miliarderëve në Kinë erdhi si pasojë e një rënieje në bursë me vlerën 25%, si edhe një rënieje e valutës së vendit. Kështu u shpreh firma “Hurun Report” ndërsa botoi Listën Botërore të të Pasurve.
Tregjet financiare kineze u tronditën në vitin 2018 prej frikës së shkaktuar nga rritja ekonomike që po ngadalësohej si edhe nga lufta tregtare dëmtuese me Shtetet e Bashkuara.
Sipas analistëve pritet që rritja ekonomike të përmirësohet gjatë këtij viti. Numri i miliarderëve kinezë ra nga 819 në 658 në fund të janarit, sipas Hurun.
Pavarësisht kësaj rënieje të ndjeshme, Kina ende ka më shumë miliarderë se Shtetet e Bashkuara. Nga ana tjetër sipas Hurun, në Shtetet e Bashkuara numri i miliarderëve u rrit me 13, duke e çuar atë në 584.