Turizmi kulturor, potenciali i pashfrytëzuar i vendit, mungojnë investimet dhe promovimi

Shqipëria nuk arrin të shfrytëzojë potencialin që turizmi kulturor ofron. Të dhënat ndër vite nga Ministria e Kulturës tregojnë se numri i turistëve që vizitojnë objektet arkeologjike, ndonëse ka pësuar rritje në 7 vitet e fundit, vijon të mbetet në nivele të pakënaqshme, duke u përkeqësuar edhe më shumë gjatë vitit pandemik.