U akuzua se gënjeu gjatë bisedimeve për koalicionin, kryeministri holandez i mbijeton votëbesimit

Kryeministri holandez Mark Rutte i mbijetoi me rezultat të ngushtë votëbesimit, lidhur me sjelljen e tij gjatë bisedimeve për krijimin e një qeverie koalicioni. Megjithatë ai vazhdon të jetë nën trysni, pasi parlamenti aprovojnë mocion zyrtar kundërshtimi, ku vlerësohet se kryeministri nuk kishte thënë të vërtetën gjatë diskutimeve.

Rutte akuzohet se ka gënjyer lidhur me lëvizjet për të aneksuar një parlamentar problematik. “Parlamenti më dha një mesazh serioz dhe unë të do të përpiqem të bëj më të mirën për të fituar besimin”, tha ai.