U tall me Trump, kanadezët: Trudeau të tregohej më diskret

Ndërsa kthente një birrë të ftohte, kanadezi Justin Trudeau u bë protagonist i një debati të nxehtë. Ai u pa e u dëgjua gjatë një pritje mbretërore, duke qeshur më Boris Johnson, Emanuel Macron dhe të tjerë. në kurriz të Donald Trump.
Kryeministri kanadez komenton me nota humori konferencën e tejzgjatur të Trump në Nato dhe në një moment thotë “Pamë ekipin e tij teksa i shkonte mjekra në tokë”. Trudeau u përpoq të shpjegonte por nuk kërkoi ndjesë.
“Mbrëmjen e shkuar ju referova faktit se kishte pasur një konferencë të paplanifikuar për shtyp, para takimit tim me presidentin Trump. Isha i lumtur të merrja pjesë por kjo ishte dukshme”, deklaroi më pas Trudeau.
“Ai është me dy fytyra”, iu përgjigj Trump.
Kur kanadezët u zgjuan të enjten, incidenti që përfshiu fqinjët më “të mëdhenj” të botës ishte lajm kryesor nëpër media.
Kanadezët janë përgatitur për pasoja politike. Nuk ka rendësi se çfarë mendojnë për incidentin, shumica e tyre thonë se do të kishte qenë më mirë që Trudeau të tregohej me diskret.