Ukraina akuzon Moskën për “luftë gazi”, rritet çmimi në bursa

Publikuar më: 26/7/2022, ora 10:23

Ukraina akuzon Moskën për “luftë gazi”, rritet çmimi në bursa

Publikuar më: 26/7/2022, ora 10:23

Rusia shton presionin ndaj Europës. Kompania shtetërore Gazprom njoftoi reduktimin e furnizimit me gaz të lëngshëm natyror përmes gazsjellësit Nord Stream 1, me arsyen se po heq nga funksioni një tjetër turbinë për ta riparuar. Kjo vjen disa ditë pasi Moska rinisi dërgesat e gazit për në Europë përmes Gjermanisë. Gazsjellësi u mbajt i mbyllur për 10 ditë në punime mirëmbajtëse, teksa kjo shtoi frikën se furnizimet nuk do të nisnin ndonjëherë. Reduktimi i furnizimit bëri që Ukraina të akuzojë Rusinë se po zhvillon “një luftë gazi” kundër Europës dhe se “po terrorizon” njerëzit.

Ukraina akuzon Moskën për “luftë gazi”, rritet çmimi në bursa

Publikuar më: 26/7/2022, ora 10:23

Rusia shton presionin ndaj Europës. Kompania shtetërore Gazprom njoftoi reduktimin e furnizimit me gaz të lëngshëm natyror përmes gazsjellësit Nord Stream 1, me arsyen se po heq nga funksioni një tjetër turbinë për ta riparuar. Kjo vjen disa ditë pasi Moska rinisi dërgesat e gazit për në Europë përmes Gjermanisë. Gazsjellësi u mbajt i mbyllur për 10 ditë në punime mirëmbajtëse, teksa kjo shtoi frikën se furnizimet nuk do të nisnin ndonjëherë. Reduktimi i furnizimit bëri që Ukraina të akuzojë Rusinë se po zhvillon “një luftë gazi” kundër Europës dhe se “po terrorizon” njerëzit.