Ukraina më pranë BE, Komisioni Europian rekomandon dhënien e statusit kandidat

Publikuar më: 17/6/2022, ora 15:19

Ukraina më pranë BE, Komisioni Europian rekomandon dhënien e statusit kandidat

Publikuar më: 17/6/2022, ora 15:19

Ukraina bën një hap para drejt synimit për tu bërë pjesë e Bashkimit Europian. Ashtu sikundër pritej, Komisioni Europian rekomandoi që shtetit të zhytur në luftë ti jepet statusi i vendit kandidat. Njoftimi vjen një ditë pas vizitës së tre liderëve të shteteve kryesore te bllokut, Francës, Italisë dhe Gjermanisë në Ukrainë, ku shprehen qartë mbështetjen për hapjen pa vonesë të rrugës së integrimit për Kievin.

Ukraina më pranë BE, Komisioni Europian rekomandon dhënien e statusit kandidat

Publikuar më: 17/6/2022, ora 15:19

Ukraina bën një hap para drejt synimit për tu bërë pjesë e Bashkimit Europian. Ashtu sikundër pritej, Komisioni Europian rekomandoi që shtetit të zhytur në luftë ti jepet statusi i vendit kandidat. Njoftimi vjen një ditë pas vizitës së tre liderëve të shteteve kryesore te bllokut, Francës, Italisë dhe Gjermanisë në Ukrainë, ku shprehen qartë mbështetjen për hapjen pa vonesë të rrugës së integrimit për Kievin.