Vaji i ullirit, në Shqipëri shitet lirë sepse nuk eksportojmë dot

Publikuar më: 27/12/2022, ora 16:56

Vaji i ullirit, në Shqipëri shitet lirë sepse nuk eksportojmë dot

Publikuar më: 27/12/2022, ora 16:56

Europa në krizë për çmimet e vajit, por mbiprodhimi po mbetet i gjithi në Shqipëri, duke i detyruar fermerët të shesin me çmime të ulëta. Lufta në Ukrainë, por edhe kushtet e motit, kanë krijuar mungesa të mëdha botërore në tregun e vajit vegjetal dhe këtë vit në Europë, vaji i ullirit po kushton 30-50% më shtrenjtë, sipas shifrave mesatare që raportojnë prodhuesit më të mëdhenj.

Vaji i ullirit, në Shqipëri shitet lirë sepse nuk eksportojmë dot

Publikuar më: 27/12/2022, ora 16:56

Europa në krizë për çmimet e vajit, por mbiprodhimi po mbetet i gjithi në Shqipëri, duke i detyruar fermerët të shesin me çmime të ulëta. Lufta në Ukrainë, por edhe kushtet e motit, kanë krijuar mungesa të mëdha botërore në tregun e vajit vegjetal dhe këtë vit në Europë, vaji i ullirit po kushton 30-50% më shtrenjtë, sipas shifrave mesatare që raportojnë prodhuesit më të mëdhenj.