Vaksina amerikane, nga 1 nëntori për grupet e rrezikuara, vendimi i Trump gjykohet “i përshpejtuar”

Shtetet e Bashkuara po shqyrtojnë mundësinë e vaksinimit të grupeve të caktuara të popullsisë kundër koronavirusit, pak ditë para zgjedhjeve të nëntorit.

Nju Jork Times bëri të ditur se Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ka njoftuar autoritetet shëndetësore në 50 shtete dhe 5 qytete të mëdha, të përgatiten për shpërndarjen e vaksinës te punonjësit e shëndetësisë dhe grupe të tjera të rrezikuara në fund të tetorit ose në 1 nëntor.