Vaksina “ndez” politikën, opozita akuza për falsifikim të shifrave, Manastirliu kundërshton

Fushata e vaksinimit ndaj Covid-19 shkakton debate të ashpra në Komisionin e Shëndetësisë. Opozita akuzon qeverinë për falsifikimin e shifrave të vaksinimit. Kryetarja demokrate Albana Vokshi ka debatuar me ministren e Shëndetësisë për fshehjen e të dhënave reale dhe për politizimin, sipas saj, të procesit të vaksinimit. “Statistikat zyrtare, ndërkombëtare, të certifikuara, ku Shqipëria, me 805 mijë doza, është 28,3%. Pra jemi të parafundit në rajon. Si mund të thoni jam krenare”, u shpreh Vokshi. “Është fatkeqësi dhe ju lutem mos bëni politikë me vdekje, sepse ua treguan shqiptarët edhe përgjigjen e politikës me vdekjen, është e mjerueshme. Sot duhet të ishim duke folur ndryshe”, iu përgjigj Manastirliu.